9.4.09

Chisinaul in oglinda: Proteste masive la Tbilisi



Dupa Chisinau, zeci de mii de georgieni protesteaza la Tbilisi cerand demisia presedintelui Mihail Saakasvili. Moscova se pregateste sa scape de liderul georgian.
La Chisinau se pregatesc noi actiuni de protest pentru maine, 10 aprilie. Voronin a stiut ca vor avea loc proteste si si-a pus la adapost obiectele personale. Au aparut dovezile ca in randul tinerilor de la Chisinau au fost infiltrati provocatori (rusi?).




"Tinerii care au aruncat primii cu pietre erau persoane vorbitoare de limbă rusă, care strigau Unirea cu România, ceea ce este o absurditate. Aceştia au intrat în Preşedinţie şi au scos de acolo documente contabile. Astfel, Voronin a organizat provocarea de la Parlament şi Preşedinţie, pentru a spăla crimele, pe care le-a comis", a declarat Alexandru Tănase, din PLDM-ul lui Vladimir Filat. Provocatori au existat si din randul securitatii moldovene, dupa cum declara Chirtoaca. Mai multi martori au afirmat ca au existat provocatori rusi, dar mai putin cert este scopul pentru care au fost trimisi. Vrea Moscova sa scape si de Voronin? Mai multi analisti rusi au afirmat ca este momentul pentru "independenta" Transnistriei. Stanislav Belkovski, sfatuitor al Kremlinului, declara imediat dupa alegeri ca victoria comunistilor va propaga starea de inertia si nu va permite independenta Transnistriei, unde este stationata Armata a XIV-a rusa.
Ce a facut liderul de opozitie Vladimir Filat pentru tinerii care au iesit in strada, in afara de faptul ca s-a dus sa stea de vorba cu Voronin - si a fost penibil, la fel ca si Urechean? Acum s-a vazut adevarata fata a lui Filat, introdus in politica de fostul presedinte Petru Lucinschi, comunist de frunte toata viata lui. Despre Urechean nici nu mai are rost sa comentez. Chirtoaca, cel putin asa se vede deocamdata, a fost prins la mijloc. Dupa discutiile dintre opozitie si Voronin, securitatea moldoveana a inceput vanatoarea in randul tinerilor si al copiiilor, umilinta si bataile.

Pe ei (de care incearca mai multi sa profite) cine ii apara?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii