30.7.09

Lupu la oi!


După numărarea a 98% dintre buletinele de vot, rezultatele alegerilor din Republica Moldova se prezinta astfel (deloc imbucuratoare):
- Partidul Comuniştilor a obţinut 45,1% din voturi- 48 de mandate de deputat
- Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cu 16,4% din voturi -17 mandate
- Partidul Liberal (PL) cu 14,4% din sufragii-15 mandate
- Partidul Democrat al lui Marian Lupu cu 12,5% din voturi -13 deputaţi
- Alianţa Moldova Noastră cu 7,8% din voturi - 8 deputaţi
Pe scurt: “opozitia democratica” cum le place unor sa numeasca troica PLDM+PL+AMN, impreuna “cu PDM-ul lui Lupu” au 58 de mandate, ceea ce le asigura o majoritate parlamentara. Pana la 61 de mandate, cate sunt necesare pentru alegerea succesorului lui Voronin, mai e cale lunga.
Kommersant scrie ca rezultatul alegerilor face ca Moscova sa se gandeasca cu ce alte forţe politice poate “face afaceri” la Chisinau, in afara de Partidul Comunistilor. Cei de la Kommersant sunt depasiti de evenimente. Moscova a facut deja “afaceri” cu altii. O alianta a lui Lupu (a nu se uita de celalt lup, adica seful PDM Dumitru Diacov , pe care revolutia din ’89 l-a prins la Bucuresti in calitate de agent KGB deghizat in jurnalist) cu comunistii este putin probabila, nu pentru ca Lupu si-a schimbat naravul comunist, ci pentru ca trebuie sa fie cat mai convuingator cu noul sau par. Si atunci ce mai ramane? Parlamentul nu mai poate fi dizolvat timp de un an, tmp in care Voronin ar ramane presedinte. Cine stie, poate un referendum pentru schimbarea Constitutiei?!

Un comentariu:

  1. va recomand sa aruncati o privire si aici:

    http://www.andreeavass.ro/blog/2009/07/absurditatea-si-insuportabilitatea-sistemului-politic-la-romani/

    cred ca a ajuns la exasperare de i-a iesit asa un text misto :)

    RăspundețiȘtergere

Comentarii