16.1.09

Poetul Grigore Vieru a fost victima unui accident suspect. Chiar de ziua lui Eminescu!



Poetul Grigore Vieru a fost internat la secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău, în prezent fiind conectat la aparatele de respiraţie artificială, în urma unui accident rutier care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, informează Info-Prim Neo. Incidentul a avut loc în timp ce Vieru se întorcea de la o manifestare dedicată zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu. Nu sunt un adept al teoriei conspiratiei. Dar unele aspecte nu se leagă. Şoferul automobilului nu a avut nicio zgârietură. Nu ştiu cine este şoferul şi nici ce au consumat cei doi pe în tipul manifestării. Fotografii de la locul accidentului n-am văzut să fi fost publicate. Nu s-a scris nimic despre circumstanţele în care s-a produs accidentul. Doar o declaraţie de la dispecerul substaţiei medicale de urgenţă Ialoveni, Alexandra Mara. Aceasta a spus că automobilul în care se afla Grigore Vieru s-a izbit violent, în noaptea de joi spre vineri, în regiunea comunei Dănceni, într-un scuar cu flori aflat la o intersecţie pe traseul care duce spre Chişinău. În prezent, Grigore Vieru este conectat la aparatul de respiraţie artificială şi urmează tratamentul stabilit de o comisie de specialişti din ţară. Poetul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral închis, contuzie cerebrală, traumatism toracic închis, contuzia cordului şi a plămânilor şi contuzia organelor abdominale. Cele două infarcte anterioare pe care le-a avut poetul complică starea acestuia.

UPDATE: La mai bine de 12 ore de la producerea accidentului a ieşit şi poliţia la rampă cu un comunicat: primele cercetări la faţa locului demonstrează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a vitezei prea mari, şoferul a pierdut controlul volanului şi maşina s-a izbit în parapetul de protecţie.La volanul automobilului Opel Astra se afla Gheorghe Munteanu, în vârstă de 47 de ani, director-adjunct al Ansamblului Naţional Academic de dansuri populare "Joc".Comunicatul mai afirmă că şi şoferul a fost internat, în timp ce ştirea spunea că şpferul nu a fost internat. Aşa suna ştirea celor de la Info-prim:"Potrivit Eleonorei Tcaci, şeful substaţiei medicale de urgenţă Ialoveni, ambulanţa a fost solicitată la ora 1.25 noaptea. Poetul se afla în automobil. Era în stare confuză, avea dureri de cap şi plăgi sângerânde ale feţii. În răni avea cioburi de sticlă de la parbriz. Şoferul automobilului, vicedirectorul Ansamblului „Joc”, Gheorghe Munteanu nu a fost internat, însă medicii nu exclud că ulterior vor apărea complicaţii şi el va avea nevoie de îngrijiri medicale".
Aşa sună comunicatul ministerului de interne: "Ca rezultat, şoferul şi pasagerul acestuia, în vârstă de 73 de ani, au fost internaţi în secţia de reanimare a spitalului de urgenţă din capitală, cu diverse traumatisme grave.În prezent, poliţia cercetează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor acestui impact".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii