21.1.09

Va muşca Obama mâna stăpânilor care l-au mângâiat?

Am aşteptat cu interes ceremonia de învestitură a lui Barack Obama. Nu am aşteptat însă să văd o predică demnă de controversatul mentor al lui Obama, pastorul Jeremiah Wright, membru al Fundaţiei Rockefeller. Chiar dacă nu şi-a spus Mesia, Barack Obama a vorbit de parcă ar fi transmis un mesaj de la Dumnezeu. A vorbit de “cuvântul Scripturii” (words of scripture), de “timpul care a venit” (the time has come) “noua era” (new age), de “promisiunea divină că toţi oamenii sunt egali, liberi şi toţi merită o şansă la fericire” (the God-given promise), de “conştiinţa faptului că Dumnezeu ne cheamă să şlefuim un destin incert”, de rolul Americii “la intrarea în noua eră a păcii” (America must play its role in ushering in a new era of peace). Vechea manie cu poporul ales care de data asta ar fi cel american. Şi cel care l-au asculatat nu au fost puţini. Obama se poate mândri că a fost mai tare ca Moise, Isus, Mahomed sau Budha căci a fost ascultat de milioane de oameni din întreaga lume. E clar, America este prea mică pentru Barack Obama. El vrea să-şi impună “noua religie” întregii lumi prăbuşită într-o criză artificial creată. “Popoarelor sărace le promitem ajutor pentru a crea ferme înfloritoare cu ape curate. Pentru a hrăni trupuri şi minţi înfometate. Cât despre ceea ce face administraţia şi ceea ce trebuie să facă, credinţa şi hotărârea americanilor sunt cele pe care se bazează naţiunea” a făgăduit acesta. “Şi tuturor celorlate popoare şi guverne care ne urmăresc astăzi, de la cele mai mari capitale până la micul sat în care s-a născut tatăl meu: să ştiţi că America este prietena fiecărei naţiuni şi fiecărui bărbat, femeie şi copil care caută un viitor al păcii şi al demnităţii, şi suntem gata să fim lideri încă o dată”, a mai spus el.
Obama a ţinut să afirme că el este poporul: În aceste momente, America a mers mai departe nu doar datoritã capacităţilor şi viziunii celor care deţin funcţii importante, ci datorită faptului că Noi, Poporul, am rămas credincioşi idealurilor înaintaşilor noştri şi documentelor fondatoare.O vrea el să se identifici cu poporul, dar el nu este poporul, ci sclavul finanţatorilor care l-au adus la Casa Albă. Bancherul Robert Wolf l-a cunoscut pe Barack Obama în timpul unui discurs susţinut la o cină de caritate în aprilie 2007. Sala îi aparţinea lui George Soros. După ce i-a vorbit mai bine de o oră lui Soros despre intenţia de a intra în cursa pentru Casa Albă, Obama a coborât în sala unde erau adunaţi zeci de donatori din Manhattan. Wolf, directorul uneia din cele mai mari bănci din lume- UBS Investment Bank, a strâns peste 500.000 de dolari pentru candidatul său preferat. Acesta este doar un episod. Povestea este lungă şi ideile fluturate de Obama nu-i aparţin deloc.


Aprilie 2007: miliardarul George Soros priveşte indiferent, din dreapta scărilor, la candidatul său favorit aflat în căutare de fonduri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii