10.2.09

Obama duce America spre un nou război


Barack Obama a trecut de la speranţă la teroare pentru a-şi impune planurile de salvare a economiei americane. Acesta vorbeşte de catastrofă, depresie, petrecerea care s-a terminat etc. Pachetul de stimulente economice şi planul de salvare a sistemului financiar se ridică la peste 2 trilioane de dolari (un trilion=1000 de miliarde). Iată cum explică plastic senatorul american Mitch McConnell valoarea unui trilion: “Dacă ai cheltui un milion de dolari pe zi, de când s-a născut Isus, încă ţi-ar mai rămâne o treime dintr-un trilion”. De unde va lua guvernul american aceşti bani şi în buzunarele cui vor ajunge ei? Înainte de fi alocaţi de la buget (din buzunarul plătitorilor de impozite şi taxe), banii vor fi împrumutaţi. De la cine? De la stăpânii lui Obama, magnaţii şi bancherii care i-au finanţat campania electorală. În aceste condiţii, nu este vorba de “salvarea economiei”, ci de o înpotmolire a Americii în datorii. Datoria SUA este deja de aproape 11 trilioane de dolari.
Ceasul datoriei naţionale din Manhattan a rămas fără cifre. În plus, obligaţiile financiare neplătite se cifrează la 56 de trilioane de dolari. Ca să vă faceţi o idee, în 2008, bugetul educaţiei a fost 61 de miliarde de dolari. În 2007, guvernul a cheltuit 2.730 de milarde de dolari în condiţiile în care a reuşit să colecteze doar 2.568 de miliarde.
Mecanismul de salvare a economiei este cel clasic şi creator de inflaţie: guvernul alocă bani (împrumutaţi) pentru stimularea consumului, ceea ce ar trebui să stimuleze anumite ramuri ale economiei pentru a evita şomajul, care a atins în ianuarie cel mai înalt nivel înregistrat din 1992 încoace, ajungând la 7,6%. Strategii lui Obama ignoră sau se prefac că ignoră faptul că aceasta este însăşi cauza crizei care s-a propagat în întreaga lume. De exemplu, în varianta planului aflată la Senat, 11 miliarde, din totalul de 827, vor fi destinaţi deducerii de taxe la cumpărarea automobilelor. Nu se ştie câţi oameni vor fi atraşi de noile condiţii de pe piaţa auto, deja suprasaturată de stimulentele dealerilor. Consumul stimulat a depăşit limitele conducând la îndatorarea peste posibilităţi a populaţiei. Incapacitatea de paltă a populaţiei s-a propagat la nivelul firmelor. Orice mare comapanie se împrumută atunci când dezvolată produse şi servicii. Pe deasupra, bancherii şi-au retras intenţionat capitalurile accentuând criza siguri că vor câştiga cel puţin îndoit. De ce? Ştiau că primesc bani de la stat pentru "salvarea sistemului financiar"....culmea, chiar banii împrumutaţi de la ei. Poate că Obama duce intenţionat economia la prăpastie pentru a justifica un război. SUA au apelat până acum la războaie pentru a ieşi din criză. Cu excepţia declanşării unei conflagraţii, scenariul este valabil şi pentr restul ţărilor-inclusiv România, care se învârt în jurul cozii şi cerşesc credite internaţionale.


Iată cât indică
ceasul datoriei naţionale a SUA:









FACING UP TO THE


Nation's Finances






National Debt Clock




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii